دانلود کتاب ممنوعه دموکراسی، آزادی، عدالت، اخلاق

کتاب «دموکراسی، آزادی، عدالت، اخلاق» نوشته «دکتر سها»

در این کتاب حقوق بشر و دموکراسی معرفی شده اند با این هدف که جوانان ایرانی شناختی از حقوق و حکومت مقبول و معقول در دنیای معاصر داشته باشند تا بتوانند در رشد سیاسی خویش بکار گیرند. حقوق بشر عالی ترین دستاورد حقوقی تمدن بشری است و دموکراسی عالی ترین، عادلانه ترین، کاراترین و پایدارترین نوع حکومتی است که بشر ابداع کرده است. اگر شما در ایران زندگی می کنید می دانید که جمهوری اسلامی شما را با نفرت از حقوق بشر و دموکراسی تربیت کرده است و لازم است که با دیده ی خرد و بی طرفانه، این دو مقوله را بخوانید و سپس قضاوت کنید. بدون شک اعلامیه ی جهانی حقوق بشر بزرگ ترین شاهکار حقوقی و اخلاقی تمدن بشری است. این اعلامیه را با هیچ چیز دیگری نمی توان برابر دانست. اعلامیه ی جهانی حقوق بشر بیانگر به رسمیت شناخته شدن همه ی انسانها از هر نژاد و جنس و مذهب و با هر سطح اقتصادی به عنوان انسان با کرامت و ارزشمند است. اعلامیه ی جهانی حقوق بشر بیانگر آزادی ها و حقوق اساسی این انسان های مساوی و با کرامت است و این اعلامیه متضمن احترام و قبول اخلاق متعالی انسانی است.

دانلود کتاب «دموکراسی، آزادی، عدالت، اخلاق» نوشته «دکتر سها»

Democracy

 

 

2 پاسخ

  1. دوست عزیز، با موازین عقلی و اخلاقی و عرفی «امروز» که نمی توان به قضاوت «دیروز» نشست و بدینسان گذشتگان را متهم و محکوم و تخطئه کرد (خطائی که مدام در این کتابها تکرار میشود)؛ در مقام داوری، می توان گفت که پاره ای اقوال و اعمال گذشتگان، «امروزه» سقیم یا بد است اما نمی توان گفت آن اقوال یا اعمال (که مطابق با عرف یا هنجار یا قاعدۀ زمانۀ خود صادر شده بود)، در همان روزگار هم، غلط بوده و مرتکبینش خطاکارانی همراه با سوء نیت بوده اند. واقعیت این است که بسیاری قواعد و هنجارها و فهم ها و دریافت ها و استنباط ها و احکام و دستورات و عملکردها، در زمانۀ خود واجد علت و فلسفه و حکمتهایی بوده اند که امروزه آن علل و فلسفه ها و حکمتها، یکسره فرو ریخته و قاعدۀ بازی، به کلی تغییر یافته است. مثلاً قبح و شناعتی که ما امروزه، دربارۀ احکام جزایی اسلام مانند اعدام و قطع اعضای بدن و رجم و شلاق و… درمی یابیم، در روزگار تشریع آن احکام، دریافته نمی شده و لذا اعمالی خلاف اخلاق محسوب نمی شده اند. یا پاره ای تبعیضات که در حقوق اسلامی موجود است مانند عدم تساوی حقوقی بین زن و مرد (در مواردی چون ارث و دیه و گواهی) یا مسلم و غیرمسلم یا آزاد و بنده، در زمانۀ خود، واجد فلسفه و مصلحتهایی بوده که امروزه، آن فلسفه و مصلحتها، یکسره زایل گردیده اند؛ بر همین منوال است: اعمالی مثل ستیزه با دگراندیشان یا دگرباشان، غنیمت گرفتن زنان شوهردار در جنگها و همبستری با آنها، خشونتورزی شدید در میادین جنگ و قس علیهذا.
    بنابراین کار نواندیش یا روشنفکر دینی این است که این مسائل و دگرگونی ها و عدم قطعیت ها و غیرمؤبد بودن ها را برای مؤمنین توضیح دهد و با زبانی قابل فهم و هضم، به ایشان حالی کند که در عرف ها و هنجارها و احکام گذشتگان باقی نمانند و اقتضائات و قواعد و هنجارهای روز را دریابند و تسلیم آن گردند و از قشر بگذرند و به مغز بپردازند.

    لایک

    • با موازین عقلی و اخلاقی و عرفی «امروز» که نمی توان به قضاوت «دیروز» نشست و بدینسان گذشتگان را متهم و محکوم و تخطئه کرد

      ما نیز باور داریم که قوانین وحشیانه قرآن و باورهای خرافی اسلامی بدرد همان بیابان های حجاز و عربستان میخورده و از بطن فرهنگ و جامعه بربر آن زمان برخاسته؛ ولی تا زمانیکه این قوانین واپسگرا و منسوخ «دیروز» که خود شما هم خلاف اخلاق، عرف و انسان ستیز بودن آنها را قبول دارید، در جامعه و حکومت «امروز» درحال پیاده و اجرا شدن است، با توان هرچه بیشتر با آنها مبارزه خواهد شد و به چالش کشیده می شوند.

      بنابراین کار نواندیش یا روشنفکر دینی این است که این مسائل و دگرگونی ها و عدم قطعیت ها و غیرمؤبد بودن ها را برای مؤمنین توضیح دهد

      مگر تمام این کتابها و نوشته ها کاری بجز نقد اسلام و نشان دادن تناقصات و یاوه های قرآن به باورمندان و مومنان انجام می دهند؟!

      لایک

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

این سایت برای کاهش هرزنامه‌ها از ضدهرزنامه استفاده می‌کند. در مورد نحوه پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: