کتاب «درد اهل ذمه» نوشته «یوسف شریفی»
نگرشی بر زندگی اجتماعی اقلیت های مذهبی در اواخر عصر صفوی
هنگامی که اعراب مسلمان به ایران حمله کردند و ایران را به اشغال خود درآوردند، ایرانیان به صورت مردمی که تحت انقیاد اعراب و مسلمانان هستند به حساب آمدند. گروهی از ایرانیان که به زور و یا به میل خود مسلمان می شدند دارای مزایای محدودی می شدند ولی این مزایا به هیچ وجه تا مرحله برابری با اعراب نمی رسید و اعراب ایرانیانی را که می خواستند آیین و دین خود را حفظ کنند، مجبور می کردند که قوانین و مقررات سنگینی را اجرا کنند تا بتوانند در کشور خودشان بمانند. برای نمونه ایرانیان زرتشتی مجبور بودند به شرایطی گردن نهند در غیر این صورت جان، مال، زنان و فرزندانشان امان نداشت و خانه ها و مالشان مانند اموال کافران حربی بر مسلمانان حلال می شد. «نجس» شمردن غیر مسلمانان یکی از بزرگترین مشکلات و تحقیرهایی بوده است که در طول قرن ها در ایران بر اقلیت های مذهبی بخصوص یهودیان و زرتشتیان وارد می شده است. فقه اسلامی بر مبنای آیه 27 سوره توبه، بخشی از انسان ها و غیر مسلمانان را که مشرک می نامد نجس می شمارد. بنا بر فقه اسلامی اگر شخص مسلمانی انسان غیرمسلمانی را به قتل برساند، قاتل مسلمان به هیچ وجه به مجازات قصاص محکوم نمی شود. حتی قاتل به زندان هم محکوم نخواهد شد. قاتل مسلمان فقط باید دیه بپردازد. «هیچ مسلمانی به عوض قتل یا جرح ذمی قصاص نخواهد شد». همچنین بنا بر فقه اسلامی، جان غیر مسلمانانی که اهل ذمه نیستند و یا اهل ذمه هستند ولی قرارداد اهل ذمه با مسلمانان ندارند، هیچ ارزش و حرمتی ندارد و قتل آنان دیه ندارد. بدین معنی که اگر فرد مسلمانی شخص غیر مسلمانی را که یهودی، مسیحی و یا زرتشتی نیست به قتل برساند، مقتول کافر حربی به حساب می آید و قاتل نه تنها به مجازات اعدام و زندان محکوم نخواهد شد، حتی نباید هیچ گونه دیه و یا خون بهایی هم بپردازد.
دانلود کتاب «درد اهل ذمه» نوشته «یوسف شریفی»
Filed under: یوسف شریفی، کتابها درباره دگراندیش ستیزی | Tagged: فقه، فقه اسلامی، قرآن، ملا، مذهب، مسلمان، مسیحیت، نقد قرآن، نقد اسلام، نقد دین، یهودیت، یوسف شریفی، کتاب ممنوعه، آخوند، اقلیت مذهبی، اقلیت دینی، اهل ذمه، ایران، اسلام، اسلام راستین، اسلام رحمانی، تاریخ ایران، تازینامه، تشیع، حدیث، خدا، خشونت، دین، دگراندیش، دگراندیش ستیزی، دانلود، درد اهل ذمه، روحانیت، زرتشت، زرتشتیت، شیعه، صفویه |
متشکرم واقعا بسیار عالی
لایکلایک
دوست عزیزم چرا از میثرا اشوان کتابی به اشتراک نگذاشته اید .
لایکلایک
بزودی و در نوبت های پیش رو کتابهای «میثرا اشوان» نیز در کتابخانه قرار خواهند گرفت.
لایکلایک
کتابخانه حمیدرضا شعبانی
لایکلایک
درود
مدتهاست دنبال کتاب شاهنامه فردوسی چاپ پیش از انقلاب هستم اما متاسفانه اصلن نتونستم این کتاب رو پیدا کنم. اگه امکانش رو دارید میشه لطفن لینک دانلودش رو بذارید.
خودتون که بهتر میدونید چاپ پس از انقلاب رو تحریف بسیاری کردند.
با سپاس .
لایکلایک
دین نمایش فرهنگ و روش های زمان برده داری است!
………. دین نیز مانند ناسیونالیسم در زمان برده داری پیدا شد و همه دین ها در زمان برده داری پیدا شده اند و حتی یک دین را نمی توان پیدا کرد که در زمان برده داری پیدا نشده باشد! دین زرتشتی، دین یهودی، دین مسیحی، دین اسلام، دین هندو، دین های تک خدائی، دین های چند خدائی، بت پرستی، ستاره پرستی، ماه پرستی، خورشیدپرستی، جانورپرستی و ….. همگی در زمان برده داری پیدا شده اند! در دین های گوناگون خوردن فلان خوراک یا نوشیدن فلان نوشاک یا خوردن گوشت فلان جانور گناه است و فهرست بزرگی از کارهائی که انجام دادن آنها گناه و بد و زشت است و خدا یا خدایان را خشمگین خواهد کرد در دین های گوناگون دیده می شود اما در همان دین ها برده داری گناه نیست! برای نمونه در دین اسلام که دینی است که مانند همه دین ها در زمان برده داری پیدا شده است اگر کسی در نبردی کسی را دستگیر کند هم می تواند مانند جانوران از او کار بکشد و هم می تواند مانند جانوری او را به دیگران بفروشد! همچنین در دین اسلام بهره کشی جنسی از زن ها حتی زنان شوهرداری که در نبردهای گوناگون گرفتار شده اند و یا خرید و فروش آنها نه بد است، نه گناه است و نه زشت است! سخن کوتاه، دین نمایش فرهنگ و روش های زمان برده داری است! ……….
همه این نوشتار را در لینک زیر بخوانید:
http://www.iranglobal.info/node/28638
لایکلایک
به نام یزدان پاک
دور بر شما ممنوعه گرامی خسته نباشید.
شما دوست گرامی قبلا در یکی از پاسخ هایتان به من گفته بودید که از نظر شما آخرت و رستاخیز خرافاتی بیش نیست.
میخواستم به شما بگم که در دین زردشت آخرت با دین اسلام فرق دارد و بنا به باور زردشتیان امروز پاداش ها و پادافره های آن جهان به صورت روحی و مینوی است و مانند اسلام به صورت جسمانی باور ندارند و پل چینوت و روز رستاخیز هم که در گاتها و متون اوستایی آمده بیشتر جنبه روحی و مینوی دارد تا جسمانی و اهورامزدای مهربان پاداش ها و پادافره ها رابه صورت مینوی و روحانی آفریده است.در توصیفاتی هم که از آخرت در متون پهلوی مانند بندهش و وندیداد و … موبدان عزیز زردشتی تالیف کرده اند و آخرت به طور جسمانیتعریف شده تنها هدف این بوده که مردم آن روزگار بهتر بتوانند درک بکنند و به گفته موبد کامران جمشیدی با توجه دانش روز و و دانش دین پاداش و جزای آن دین روحی و روانی است.
نکته دیگر آن که در دین زردشت جهان توسط اهورامزدا در چند ماه آفریده شده و نه در شش روز.
ممنون میشم اگر شما دوست گرامی در رد حرف ها و عقاید ما زردشتی ها و بهدین ها چیزی میدانید بنویسید.
اهورامزدا و فرشتگان یار و یاورتان باشند.
لایکلایک